نصب دوربین تحت شبکه با دوربین های آنالوگ تفاوت های زیادی دارند. قبل از نصب دوربین مداربسته IP نیاز است شما بدانید اصلا دوربین تحت شبکه چیست؟ دستگاه  NVR چیست و تعداد کانال های آن باید چند تا باشد؟ (با مشاهده مقالات قبلی تمامی اطلاعات لازم را درمی یابید). سپس در این مقاله سعی می کنیم به صورت گام به گام مراحل نصب دوربین تحت شبکه را به شما آموزش دهیم.

اطلاعات قبل از نصب دوربین IP

پیش از نصب دوربین IP؛ در زمان انتخاب دوربین های مداربسته و تجهیزات آن باید حتما به نوع تغذیه دوربین های مداربسته تحت شبکه توجه کنید. کلا دوربین تحت شبکه به دو روش تغذیه می شوند:

روش اول: تغذیه دوربین مداربسته به صورت POE :  در این حالت دوربین ها با کابل شبکه تغذیه می شوند. یعنی کابل برق و شبکه یکی شده و نیاز به کابل کشی اضافه برق نیست.

روش دوم: تغذیه دوربین ها به صورت مستقل:  در این حالت دوربینهای تحت شبکه از منبع تغذیه جدا و کابل برق جهت تغذیه استفاده می کنند.

نکته بعدی اینکه پورت NVR شما ممکن است با تعداد دوربین های نصب شده برابر نباشند. به عنوان مثال یک NVR   8کاناله ممکن است تنها 4 پورت مستقل داشته باشد. در این صورت شما باید از یک سوئیچ کمک بگیرید تا اتصال بقیه دوربین ها به NVR امکان پذیر کند.

در سیستم های مداربسته تحت شبکه برخلاف سیستم مداربسته آنالوگ،  دستگاه NVR نمی تواند  از تمامی مدل ها و برندهای دوربین مداربسته پشتبانی کند. معمولا  NVRهای هر شرکتی مدل های دوربین هم برند خود را پشتیبانی می کنند. به عنوان مثال NVR برند هایک ویژن می تواند تمامی دوربین های برند خودش را پشتیبانی کند اما الزاما نمی تواند همین کار را در مورد دوربین های برند دیگر را نیز انجام دهد. بنابراین بهتر است سعی کنید مارک دوربین و NVR یکی باشد.

تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین IP

  • دوربین مداربسته تحت شبکه: ابتدا باید با توجه به نوع کاربری خود و تعین محل نصب دوربین مداربسته تحت شبکه، تعداد دوربین های IP خود را مشخص بکنید.
  • دستگاه NVR یا سرور: دستگاه NVR وظیفه ضبط و پردازش تصاویر را برعهده دارد. دستگاه NVR با توجه به تعداد و کیفیت دوربین و همچنین پهنای باند مورد نیاز انتخاب می شود.
  • سوئیچ شبکه : سوئیچ نقش یک انشعاب را در سیستم مداربسته تحت شبکه بازی می کند. همانطور که گفتیم اگر نوع سوئیچ POE باشد تغذیه دوربین ها را نیز انجام می دهد.
  • هارد دیسک: هیچ دستگاه NVR و DVRی دارای هارد نیستند. بنابراین باید جداگانه اقدام به خرید هارد بکنید. هارد دیسک در NVR نصب می شود و محل ضبط تصاویر و اطلاعات سیستم مداربسته است. اینکه NVR چند عدد هارد و تا چه ظرفیتی ضبط می کند داخل کاتالوگ محصول آورده شده است.
  • کابل شبکه: وظیفه اتصال اجزای مختلف سیستم مداربسته شبکه بر عهده کابل شبکه است. در صورتی که سوئیچ و یا NVR POE باشد، کابل شبکه وظیفه انتقال برق به دوربین ها را نیز انجام می دهد.
  • کابل برق: در صورت POE نبودن سوئیچ ها یا NVR، از کابل برق جهت تغذیه دوربین ها استفاده می شود.
  • منبع تغذیه یا آداپتور : برای تامین انرژی برق دوربین های مداربسته باید به ازای هر دوربین مداربسته یک آداپتور تهیه کنید. یا می توانید از یک منبع تغذیه مرکزی برای تامین برق همه دوربین ها استفاده کنید.
  • تجهیزات و اتصالات شبکه: تجهیزات نصب دوربین مداربسته شامل تمامی ادوات مورد نیاز کابل کشی و نصب تجهیزات مانند داکت، سوکت شبکه، لوله فلکسی، پایه و … می شود.

راهنمای نصب دوربین مداربسته تحت شبکه 

برای نصب دوربین مداربسته IP دو راه حل کلی وجود دارد و شما باید بسته به نیاز خود یکی از آنها را انتخاب کنید.

در سیستم نظارتی تحت شبکه معمولا از دو روش برای ذخیره تصاویر استفاده می شود. یکی از آنها استفاده از دستگاه NVR است که برای ضبط و بازبینی تصاویر دوربین تحت شبکه طراحی شده است.

روش دوم استفاده از یک کامپیوتر یا سرور برای ذخیره اطلاعات می باشد که معمولا شرکت ها یا سازمانهای بزرگ از این روش برای اتصال سیستم نظارتی خود به شبکه داخلی از آن استفاده می نمایند.

از دلایل دیگر استفاده از سرور برای ذخیره اطلاعات ، استفاده از نرم افزارهای نظارتی و تجزیه و تحلیل تصاویر می باشد که این نرم افزارها می توانند پردازش های متفاوتی را بر روی تصاویر انجام دهند.

نصب دوربین مداربسته تحت شبکه با دستگاه NVR

در ابتدا باید مسیر کابل کشی و محل نصب دوربین ها را به طور دقیق مشخص کنید. ( بهتر است جهت اجرای دقیق تر مسیر کابل کشی را روی کاغذ رسم کنید.)
بهتر است قبل از کابل کشی امکان سوراخ کردن دیوارها را بررسی کنید. در صورتی که امکان سوراخ کردن دیوار یا نصب دوربین در محل مورد نظر نباشد بهتر است یک جای جایگزین پیدا کرده سپس به سرغ مرحله بعد بروید.
با توجه به محل نصب نیاز به داکت برق، لوله فلکسی است. پس در مسیر کابل کشی هر دوربین را در جای خودش نصب می کنیم.
میزان کابل شبکه و کابل برق مورد نیاز را متر کنید و ببرید. هنگام برش کابل برق و شبکه سعی کنید کمی بیشتر ببرید تا با مشکل کوتاه بودن کابل مواجه نشوید. حتما در سمت دستگاه NVR مقداری کابل اضافه در نظر بگیرید چون ممکن است در آینده بخواهید دستگاه را جابجا کنید. کابلها را از محل نصب دوربین مداربسته تا NVR باید درون داکت یا لوله فلکسی قرار داد.

 

توجه داشته باشید که حتما کابلها از داخل داکت عبور کنند تا در معرض امواج الکترومغناطیسی و یا اطراف کابل های برق فشار قوی قرار نگیرند. در غیر این صورت ممکن است تصاویر تحت تاثیر نویز قرار بگیرند.

در صورتی که برق دوربین مداربسته با آداپتور تامین می شود. بهتر است در کنار محل نصب هر دوربین یک باکس پلاستیکی نیز جهت قرار دادن آداپتور تعبیه شود. البته می توان از یک منبع تغذیه مرکزی هم برای تامین برق استفاده کرد. در این صورت دیگر نیازی به باکس پلاستیکی نمی باشد.

پس از اتصال سوکت RJ45 به سر کابل شبکه و پرس آن، سوکت ها را به دوربین و دستگاه NVR وصل کنید. در این قسمت اگر دستگاه ان وی ار دارای تک پورت شبکه باشد باید کابل شبکه را به سوئیچ POE متصل کرد. اما چنانچه دستگاه خود دارای پورت های جداگانه باشد باید هر کابل به هر پورت متصل کرد.

نصب دوربین تحت شبکه

در صورتی که سیستمتان POE نباشد باید دو مرحله زیر نیز انجام شود:

در صورتی که از یک منبع تغذیه مرکزی استفاده می کنید باید فیش نری و مادگی را به سر کابل برق وصل کنید. چنانچه در کنار هر دوربین آداپتور قرار دارد، باید کابل برق را با اتصالات به آداپتور وصل کنید. ( در صورتی که سیستم POE باشد این مرحله حذف می شود )

پس از اجرای تمامی مراحل بالا و اتصال منبع تغذیه به برق، فیش های متصل به هر دوربین مداربسته را بررسی می کنیم. دستگاه NVR را نیز به برق وصل کرده و نمایشگر را روشن می کنیم.

تنظیمات دوربین تحت شبکه پس از اتصال به NVR

پس از نصب دوربین مداربسته تحت شبکه و ان وی ار؛ نوبت به تست و بررسی دوربین می رسد. بنابراین بعد از اتصال پورت ها به دستگاه و با اطمینان از اینکه دوربین ها روشن هستند، به منوی دوربین یا منوی شناسایی دوربین در NVR بروید. در این قسمت شما می تواند با جستجو دوربین ها را پیدا کنید. در صورتی که دوربین ها به درستی نصب شده باشند در این قسمت تمامی دوربین ها به همراه آدرس IP نمایش داده خواهند شد.

چنانچه دوربینی در دستگاه شناسایی نشد در این صورت مشکل از کابل شبکه می باشد یا از برق دوربین است. حتی ممکن است از سوئیچ باشد. گاهی نیز ممکن است دوربینی به دستگاه وصل کرده اید توسط NVR قابل پشتیبانی نیست. شما می توانید از طریق منوهای دستگاه NVR دوربین ها را زمان بندی کنید و یا حتی تشخیص حرکت آنها را فعال نمایید.

بعد از دریافت تصاویر دوربین ها، می توانید IP دوربین های را با توجه به نیازتان تغییر دهید. اگر سیستم مداربسته شما کوچک است، نیازی به تغییر IP دوربین ها نیست. آنها به صورت خودکار IP مناسب را دریافت کرده که می توان در شبکه نیز از طریق دستگاه NVR مشاهده کرد. تنها نکته مهم تغییر رنج IP دستگاه NVR به رنج IP شبکه است.

آموزش نصب دوربین تحت شبکه به کامپیوتر

در این بخش سعی می کنیم روش کلی نصب دوربین مداربسته تحت شبکه به کامپیوتر را برایتان شرح دهیم:
1. در صورتی که سوئیچ شبکه POE نبود؛ دوربین ها را به منبع تغذیه متصل کنید.
2. سپس دوربین را از طریق کابل شبکه به سوئیچ وصل کرده و سوئیچ را نیز به کامپیوتر وصل کنید.
3. نرم افزار IP Finder یا نرم افزار مشابه را جهت پیدا کردن دوربین ها بر روی کامپیوتر نصب کنید.
4. با استفاده از نرم افزار IP Finder شما می توانید آدرس IP دوربین خود را مشاهده کنید.
5. آدرس IP تمامی دوربین ها را با رنج آدرس موجود در شبکه تغییر دهید.
6. سپس نرم افزارمانیتورینگ CMS یا PCNVR مرتبط با دوربین ها را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید