تغذیه و برق رسانی به تجهیزات  دوربین مدار بسته شبکه یکی از چالش های پیش رو در هنگام نصب و راه اندازی یک سیستم تحت شبکه است. زمانی که تعداد دوربین های مداربسته افزایش می یابد کابل کشی همزمان برق و شبکه این تجهیزات نیز پیچیده تر و هزینه برخواهد بود.درادامه برسی خواهیم کرد :

  • POE چیست؟
  • مزایای تکنولوژی POE
  • کاربرد های تکنولوژی POE
  • POEچگونه کار می کند ؟

  تکنولوژی POE چیست ؟

تکنولوژیPOE هایک ویژن در کابل های شبکه این امکان را فرآهم آورده که در حین انتقال دیتا برر روی کابل شبکه جریان الکتریکی نیز بتواند از این کابل ها عبور کند و دوربین ها و سایر تجهیزات از این طریق تغذیه گردند. بر طبق استاندارد IEEE 802.3at که فناوری POE نشات گرفته از آن است توان هر پورت برابر با 15.4 وات در عمل انتقال برق است که برای دستگاه های مختلف استفاده می شود. خب این مقادیر به صورت نظری است و در عمل این عدد به 12.95 وات می رسد به این دلیل که مقاومت و اتلاف انرژی در طول کابل در نظر گرفته نشده است.

تکنولوژی POE

مزایای فناوری  POE در دوربین مداربسته

استفاده از تکنولوژی POEداری مزایای بی شماری است که در ادامه با برخی از انها اشنا خواهید شد:

  • کاهش هزینه بسترسازی :

 با حذف کابل برق، نه تنها هزینه خود کابل کم میشه بلکه مدت زمانی عموما صرف میکنیم برای کابل کشی هم کمتر میشه، چون نصب کابل‌های شبکه به متخصص نیاز نداره و میتونه در هر جایی نصب بشه

  • انعطاف پذیری :

 استفاده از فناوری POE در نصب و راه اندازی تجهیزات تحت شبکه منجر به کاهش چشمگیر هزینه ها می گردد. تجهیزاتی از جمله دوربین های مدار بسته دیجیتال (IP) نقاط دسترسی یا Access Point، دستگاه های ضبط NVR و … می توانند در هر نقطه ای از پروژه که بیشترین کاربرد را دارند، قرار گرفته و در صورت لزوم به راحتی به مکان دیگری منتقل گردند. بدون آنکه نیازی به وجود کابل کشی ها و پریز های برق متعدد برای تک تک آنها وجود داشته باشد. همچنین فناوری POE این امکان را به شما می دهد که تجهیزات خود را در مکان های غیر قابل دسترس مانند سقف های کاذب و دیوار نیز نصب کنید.

  • کارایی بیشتر و بهتر: 

انتقال اطلاعات و برق از طریق POE یک فناوری هوشمند محسوب می گردد. برق POE از یک منبع مرکزی تامین می گردد و دیگر نیازی به مجموعه ای از آداپتورهای دیواری توزیع شده در سرتاسر تجهیزات به صورت جداگانه برای هر دستگاه وجود ندارد. در ضمن با در نظر گرفتن یک منبع برق اضطرای یا همان دستگاه  UPS نیز می توان در هنگام قطع برق از کارکرد آن اطمینان یافت

کاربرد های تکنولوژی POE:

POE چگونه کار می کند؟

استفاده از تکنولوژی POE در تجهیزات شبکه کاری آسان و بدون پیچیدگی خاصی است و از طریق زیر انجام می شود:

  • استفاده از سوئیچ POE :

سوئیچ POE یکی از تجهیزات تحت شبکه است. این سوئیچ دارای درگاه انتقال برق است و می توان سایر تجهیزات تحت شبکه را به راحتی به آن متصل نمود. برای حفظ ایمنی و سلامت دستگاه های متصل شونده سوئیچ ابتدا سیگنال ضعیف به هر کدام از تجهیزات ارسال می کند و به این طریق تشخیص می دهد که آیا تجهیزات مورد نظر با POE سازگار هستند یا خیر. سپس عمل انتقال برق را انجام می دهد.

  • استفاده از POE Injector:

در صورتی که سوئیچ POE در دسترس نباشد و یا خرید آن هزینه بر بوده و یا تجهیزات مورد نظر دارای پورت POE نباشند می توان ازدستگاه POE injector استفاده کرد. در واقع منبع تغذیه POE یا POE injector برای اضافه کردن قابلیت POE به تجهیزات شبکه غیر POE است. عملکرد آن بدین صورت است که با ورود کابل شبکه به دستگاه ، خروجی آن به صورت POE در می آید.

  • استفاده در دستگاه ضبط NVR:

برخی از دستگاه های NVR دارای خروجی های POE هستند و به این ترتیب دیگر نیازی به صرف هزینه برای خرید سوئیچ POE به صورت جداگانه وجود ندارد. با استفاده از NVR POE دوربین ها از طریق یک کابل هر کدام به صورت جداگانه به NVR متصل شده و برق مصرفی شان از طریق NVR تامین می گردد.

+POE و تفاوت آن با POE

+POE نسخه بروز شده از استاندارد IEEE 802.3at است. تفاوت اصلی +POE با نسخه قبلی در قدرت انتقال نیروی برق است که 2 برابر نسخه قبلی است.

در استاندارد POE توان دستگاه برابر با 15.4 وات در هر پورت است در حالیکه در  +POE این عدد برابر با 30 وات در هر پورت است. با این وجود همواره مقداری از توان در حین عبور از طول کابل به هدر می رود. در نتیجه به صورت عملی حداکثر توان تضمینی موجود در هر پورت در POE برابر با 12.95 و در +POE برابر با 25.5 وات است.

قدرت یا  توان POE چقدر باید باشد ؟

توان خروجی یا وات دستگاه poe یکی از عواملی است که باید در هنگام خرید و انتخاب به ان توجه نمود. همچنین با توجه به تعداد دوربین ها و وسعت پروژه باید سایر مشخصات ان همچون تعداد پورت های خروجی توان کل دستگاه و نیز توان مصرفی دستگاه های متصل شونده به آن را مد نظر قرار داد.